#SlovenijaPleza(la) med legendami na Mariborski koči

Skoraj tisoč pohodnikov se je 3. junija 2017 zbralo na Mariborski koči na Pohorju na tretjem letošnjem dogodku Gremo v hribe. Med legendami se je tudi plezalo - #SlovenijaPleza soncu naproti! Športno plezanje naslednjič pride med vas že 17. junija na Dnevu slovenskih planinskih doživetij na Domu pod Storžičem, ko bo z nami Jure Bečan.

#SlovenijaPleza(la) med legendami na Mariborski koči (foto Sebastjan Plavec)

Športne legende, športno plezanje, pohodništvo, zbiranje donacij, delavnici prve pomoči v gorah in orientacije, ustvarjalne delavnice za otroke, dobra družba in še ena posebna hribovsko obarvana sobota se je zgodila na Mariborski koči na Pohorju! Na legendarni mariborski soboti se je zbralo kar 997 pohodnikov - in prav toliko evrov za PD Maribor Matica, saj vsak podpis v častno Zlatorogovo vpisno knjigo šteje 1 evro, ki ga Pivovarna Laško donira lokalnemu društvu. Mariborčani bodo donacijo namenili markiranju in vzdrževanju planinskih poti po Pohorju, Kozjaku in Svečinskih goricah.Še enkrat se je pokazalo, da majhni in veliki obožujejo vzornike - tiste, ki jih odlikujejo vztrajnost, predanost, pogum in odločnost. Planinci na Mariborski koči so uživali v družbi legend slovenskega športa, boksarja Dejana Zavca in glavnega trenerja skakalne reprezentance Gorana Janusa, ter spoznali eno najbolj kompleksnih in dobrodejnih športnih disciplin - športno plezanje. V varnih rokah predstavnikov APD Kozjak Maribor je na mobilni plezalni steni PZS vrvelo kot v mravljišču.

Naslednjič se bo plezalo 17. junija 2017 na Dnevu slovenskih planinskih doživetij na Domu pod Storžičem. Z nami v navpičnici bo športni plezalec Jure Bečan, nekdanji slovenski reprezentant ter državni prvak v težavnosti (2010) in balvanih (2014).
#SlovenijaPleza

-------------------------
Povezane novice: