Slovenska enajsterica v sobotnem polfinalu SP Kranj 2016

Kvalifikacije finalne tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti Kranj 2016 so končane. V polfinale, ki bo danes ob 20. uri v dvorani Zlato polje, so se uvrstili Janja Garnbret, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Rebeka Kamin, Vita Lukan, Mia Krampl in Katja Kadič v ženski ter Domen Škofic, Urban Primožič, Jure Raztresen in Milan Preskar v moški konkurenci.

Slovenska reprezentanca v športnem plezanju na SP Kranj 2016 (foto Luka Fonda)

Na 21. finalni tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti se 26. in 27. novembra 2016 v dvorani Zlato polje v Kranju za medalje znova potegujejo tudi najboljše slovenske športne plezalke in plezalci. Med današnjimi kvalifikacijami so se najmlajši navijači zabavali tudi na ustvarjalnih delavnicah, ki bodo prav tako jutri, ter mini olimpijadi s Foksijem.

Kranj_otroske_delavnice_foto_manca_cujez

Najmlajši navijači so med kvalifikacijami stiskali pesti in ustvarjali ter sodelovali na mini olimpijadi s Foksijem. (foto Manca Čujež)

Petnajstčlanska slovenska ekipa pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina na današnjih kvalifikacijah nastopa v naslednji postavi: v ženski konkurenci Janja Garnbret, Mina Markovič, Tjaša Kalan, Rebeka Kamin, Tjaša Slemenšek, Katja Kadič, Veronika Meke, Kaja Svarč Božič, Mia Krampl in Vita Lukan ter v moški konkurenci Domen Škofic, Urban Primožič, Martin Bergant, Milan Preskar, Jernej Kruder, Gregor Vezonik, Anže Peharc, Jure Raztresen in Zan Sudar.

Kranj_2016_kvalifikacije_zenske_foto_manca_cujez
V polfinale so se uvrstile Tjaša Kalan z enim vrhom, Mina Markovič in Janja Garnbret z obema vrhovoma kvalifikacij ter še Rebeka Kamin, Vita Lukan, Mia Krampl in Katja Kadič. (foto Manca Čujež)

V današnjo polfinalno tekmo, ki se v Kranju začne ob 20. uri, vanjo pa nas ob 19. uri popeljejo plezalni filmi in močni prsti, se je uvrstilo kar sedem športnih plezalk in štirje plezalci: Janja Garnbret in Mina Markovič (z obema vrhovoma kvalifikacij si 1. mesto delita s tremi tekmovalkami), Tjaša Kalan (7.), Rebeka Kamin (15.), Vita Lukan (18.), Mia Krampl (19.) in Katja Kadič (21.) ter Domen Škofic in Urban Primožič (z vrhovoma v obeh kvalifikacijskih smereh si 1. mesto delita še s petimi plezalci), Jure Raztresen (22.) in Milan Preskar (26.).

V kvalifikacijah so nastopili še Kaja Skvarč Božič (34.), Tjaša Slemenšek (35.), Veronika Meke (38.), Jernej Kruder (42.), Anže Peharc (46.), Martin Bergant  (47.), Gregor Vezonik (51.) in Zan Sudar (54.).

Celotne rezultate kvalifikacij si lahko ogledate na naslednjih povezavah: ženske in
moški.

Kranj_2016_kvalifikacije_moski_foto_manca_cujez
Urban Primožič in Domen Škofic si z vrhovoma v obeh kvalifikacijskih smereh 1. mesto delita še s 5 plezalci, v polfinale sta se uvrstila tudi Jure Raztresen in Milan Preskar. (foto Manca Čujež)

PROGRAM SP KRANJ 2016
Sobota, 26. november Nedelja, 27. november
16.10 predstavitev finalistov in ogled smeri
16.20 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
16.30 finale moški, za njimi ženske
          (sledi podelitev medalj)

Vabljeni v Kranj. Navijajmo za naše športne plezalke in plezalce v živo!

Vstopnice lahko gledalci kupijo pred začetkom tekmovanja na vhodu v športno dvorano Zlato polje v Kranju ob 18.30 ter na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu. Vstop je prost za otroke do vključno 12. leta starosti. Vstopnina za sobotni polfinale je 6 € oz. 5 € za člane PZS in AS Kluba ugodnosti, za nedeljski finale pa 12 € oz. 10 € za člane PZS in AS Kluba.

Polfinalno in finalno tekmo si lahko v neposrednem prenosu ogledate prek spletne strani Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, finalni del v nedeljo, 27. novembra, bo ob 16.30 na 2. programu prenašala tudi TV Slovenija. Medijski sponzor svetovnega pokala Kranj 2016 je Val 202, generalni sponzor SP Kranj 2016 je Telekom Slovenije, zlati sponzor Adriatic Slovenica.

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:

Kranjski spektakel krona sijajne sezone naših športnih plezalcev