#SlovenijaPleza na Triglav The Rock Ljubljana

Ponosni smo, da se v Sloveniji kalijo najboljše športne plezalke in plezalci na svetu, hkrati pa plezanje doživlja pravi razcvet kot rekreativna dejavnost. Na mednarodnem športnoplezalnem spektaklu Triglav The Rock Ljubljana lahko 20. maja na Kongresnem trgu tudi sami zlezete v mamljivi svet oprimkov na plezalnem stolpu PZS, poleg tega da najglasneje navijate za naše najboljše - Janjo, Mino, Jerneja in Domna - in zberete njihove podpise.

#SlovenijaPleza na Triglav The Rock Ljubljana

#SlovenijaPleza povezuje plezalni svet v Sloveniji, popularizira športno plezanja med širšo javnostjo in širi prepoznavnost športne panoge tako na profesionalni ravni skozi dosežke naših reprezentantov kot na rekreativni ravni vseh ljubiteljev plezanja.

Tekmovanje v balvanskem plezanju Triglav The Rock Ljubljana, na katerem bodo nastopili najboljši športni plezalci z vsega sveta, to soboto, 20. maja, dvigne utrip prestolnice ter vanjo privabi cvet slovenskega športnega plezanja z Janjo Garnbret, Mino Markovič, Jernejem Kruderjem in Domnom Škoficem na čelu, in številne tuje povabljene plezalce. Balvanski problemi pred kuliso Ljubljanskega gradu bodo trd oreh za tekmovalce, hkrati pa prava paša za oči navijačev! Dogodek bo v vsakem vremenu, saj bosta plezalna stena in del prizorišča pod šotorom.

TriglavTheRockLjubljana_3D_2


 Petek, 19. maj
> Plus Climbing Koper

 10.00-20.00 #SlovenijaPleza: plezalni program za obiskovalce (za otroke in odrasle)
 15.00-19.00: kvalifikacije

 Sobota, 20. maj > Kongresni trg, Ljubljana
 10.00-20.00 #SlovenijaPleza: plezalni program za obiskovalce (za otroke in odrasle) 
 13.00-15.30 polfinale
 19.30-20.00 predstavitev finalistov
 20.00-22.00 finale > v živo na TV Slovenija 2

Ne zamudite športnoplezalnega spektakla v živo, da skupaj podpremo naše najboljše športne plezalke in plezalce. Navijajte zanje in izkoristite priložnost, da zberete podpise najboljših. Kongresni trg bo vso soboto v znamenju športnega plezanja, saj boste otroci in odrasli lahko med 10. in 20. uro brezplačno vstopili v mamljivi svet oprimkov in se varovano preizkusili v plezanju na mobilni plezalni steni PZS. Malce previdnosti le ne bo odveč, saj vas lahko športno plezanje mimogrede okuži s svojo neustavljivo privlačnostjo. :) Edino dež nam - in vam - lahko uniči veselje, saj plezalni stolp ne bo pod streho. A verjamemo, da sreča in sonce spremljata hrabre!