Predstavitev projekta

Naziv projekta: Climbing for everbody - Plezanje za vse
Evropska sredstva za program (PZS): 71.530 €.
Obdobje izvajanja: 1.1. 2016 - 31.12.2018

BANER2

Kontaktni osebi s strani PZS: Damjan Omerzu (damjan.omerzu@pzs.si), Matjaž Šerkezi (matjaz.serkezi@pzs.si)

Projekt »Climbing for everbody« je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Erasmus+: Sport, Youth and EU Aid Volunteers. Projekt se izvaja v partnerstvu šestih evropskih planinskih zvez: Český horolezecký svaz (CHS) - koordinator, Hrvatski planinarski savez (HPS), Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ - Hungarian Tourism Association), Slovensky horolezecky spolok JAMES (SMU JAMES), Club Alpino Italiano (CAI) in Planinska zveza Slovenije (PZS)

Cilj projekta je spodbuditi ljudi vseh starosti, še posebej pa mladih, da se aktivno ukvarjajo s plezanjem, alpinizmom, planinstvom in drugimi povezanimi športi.

Ključna aktivnost projekta je izvedba petih mednarodnih izmenjav, ki bodo potekale vseh partnerskih državah, razen na Madžarskem. Slovenija bo dogodek gostila v začetku leta 2018. Skozi izmenjavo strokovnih izkušenj, poglobljenih obravnav skupnih problemov in iskanja rešitev, načrtujemo ob koncu projekta izluščiti nove metode in akcijski načrt za še dodatno približanje plezanja in planinstva širši javnosti in nadgradnjo mednarodnega sodelovanja med državami.