Climbing for everybody – PZS partner v okviru projekta financiranega iz Erasmus+ Sport programa

V začetku leta 2016 smo začeli z aktivnostmi v okviru projekta Climbing for everbody, ki je sofinanciran iz programa Erasmus+ Sport.

Financiranje športnih programov direktno iz sredstev EU je novost, ki je bila uvedena z novo perspektivo. Veseli nas, da je Planinska zveza Slovenije že za začetku uspela kot partner na izbrane projektu.
 
Cilj projekta je spodbujanje ljudi vseh starosti, še posebej pa mladih, k aktivnemu udejstvovanju v športnih aktivnostih povezanih s plezanjem, planinstvom in tudi drugimi gorskimi športi.
 
Projekt poteka v partnerstvu šestih planinskih zvez iz EU:
  • Český horolezecký svaz (CHS) - vodilni partner,
  • Hrvatski planinarski savez (HPS),
  • Magyar Természetbarát Szövetség (MTSZ),
  • Slovensky horolezecky spolok JAMES (SMU JAMES),
  • Club Alpino Italiano (CAI) in
  • Planinska zveza Slovenije (PZS).
 
Projekt bo trajal tri leta in sicer od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2018, Planinska zveza Slovenije pa bo za izvedbo v treh letih prejela skupaj 70.750,00 € evropskih sredstev.
 
Poleg ostalih aktivnosti, bo največ pozornosti posvečene organizaciji petih izmenjav »planinskih tednov«, med katerimi bo eden potekal tudi v Slovenije. Na teh srečanjih se bo srečalo okoli 100 plezalcev in planincev iz vseh partnerskih držav. Namen teh srečanj je izmenjava izkušenj, predstavitev priložnosti za plezanje in planinstvo v posamezni državi, mreženje in iskanje rešitev za skupne probleme.