Olimpijsko in ustvarjalno za otroke na SP Kranj 2016

Na zaključni tekmi svetovnega pokala 2016, ki bo v kranjski dvorani Zlato polje 26. in 27. novembra, bodo poseben utrip začutili tudi najmlajši obiskovalci, ko bodo navijali za svoje vzornike, med sobotnimi kvalifikacijami uživali v animacijskem programu za otroke - ustvarjalnih delavnicah in mini olimpijadi s Foksijem, v nedeljski finale bodo mladež prav tako popeljale ustvarjalnice. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.

SP Kranj 2016 - program za otroke (vir Gremo v hribe in OKS)

V soboto, 26. novembra 2016, so na tekmi svetovnega pokala Kranj 2016 ob 9.00 na sporedu moške kvalifikacije in ob 14.00 ženske kvalifikacije, polfinale v kranjski dvorani Zlato polje bo ob 20.00. Ogled kvalifikacij je brezplačen, prav tako bo ves dan na prizorišču animacijski program za otroke in možnost, da najmlajši športnoplezalni upi v živo srečajo svoje vzornike in jih prosijo za avtogram ali 'selfie'. Med 10. in 16. uro bodo v otroških ustvarjalnih delavnicah spoznavali zanimivosti posameznih drevesnih vrst v Odi drevesu, si ogledali, kako poteka naravna filtracija vode, si s sitotiskom odtisnili priljubljene motive na majice, se zabavali ob miselnih izzivih iz Planinskega zabavnika, spoznali orientiranje s kompasom, izdelovali igrico spomin, barvali pobarvanke in pod budnim očesom animatork in Metode Skovik prepustili domišljiji prosto pot. Poleg tega bo vsak udeleženec delavnice prejel darilce.

gremo_v_hribe_in_mladinska_komisija_pzs

foksi_panoge_19V letu, ko je športno plezanje postalo del olimpijske družine in bo premierno na OI Tokio 2020, bo v soboto med 16. in 18. uro v Kranju zaživela tudi Mini olimpijada s Foksijem, primerna za otroke prve triade, z željo, da jih spodbudi k redni športni dejavnosti ter jih navduši za šport in aktivno življenje. Otroci bodo spoznali različne športne discipline, velik poudarek bo na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi so zmagovalci vsi, saj je "pomembno sodelovati, ne vedno zmagati". Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, bodo na začetku izvedli pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sledi zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnih panogah začnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Prav vsi otroci prejmejo priznanje in praktično nagrado za udeležbo in uspešen nastop.

Najmlajši obiskovalci bodo na svoj račun prišli tudi v nedeljo, 27. novembra 2016, ko bo kranjska tekma doživela vrhunec s finalom ob 16.00 ter pestrim dogajanjem, vključno s športnoplezalnimi izzivi za navijače, posebno ponudbo plezalne opreme in razgibano glasbeno kuliso z DJ-em, ustvarjalne delavnice za otroke pa bodo na prizorišču med 15. in 19. uro.

>>> Vstopnice za kranjsko tekmo so na voljo na sedežu Planinske zveze Slovenije na Dvorakovi 9 v Ljubljani v času uradnih ur ter na prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletu. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti. Poseben popust lahko uveljavljajo člani PZS in AS Kluba.

www.worldcupkranj.com

PROGRAM SP Kranj 2016

Sobota, 26. november Nedelja, 27. november
9.00 kvalifikacije moški
14.00 kvalifikacije ženske
20.00 polfinale ženske in moški
16.10 predstavitev finalistov in ogled smeri
16.20 uradno odprtje tekme z akrobatskim spektaklom
16.30 finale moški, za njimi ženske
          (sledi podelitev medalj)

Prisrčno vabljeni!


Erasmus__SLO